Konumu itibariyle ulaşım aksı ortasında bulunan ve dünya tekstilinin merkezi olmayı hedefleyen Giyimkent, potansiyelini Türkiye ve dünya pazarına sunmak, tüketici ile ilk elden iletişim kurmak gibi amaçlarla Tekstilya Daimi Fuarı’nı açtı. Dev fuarın açılış törenine; Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, AK Parti İstanbul Milletvekili Abdullah Başçı, Esenler Kaymakamı Hulusi Şahin, Bayrampaşa Kaymakamı Osman Aslan Canbaba, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Giyimkent Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Cevizli, Tekstilkent Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Küçükçalık, ilçedeki siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda tekstilci katıldı.

Açılış töreni öncesi protokol üyeleri birer konuşma yaptı. Programın açılış konuşmasını yapan Giyimkent Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Cevizli, Giyimkent’in Türkiye’nin ihracatına katkıda bulunmaya devam ettiğini belirterek, Tekstilya Daimi Fuarı’yla da üretim, ihracat ve istihdama daha fazla katkı sağlanacağını söyledi.

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu da Giyimkent ve Teksilkent’in, yaklaşık 1 milyon metrekare alana inşa edilmiş organize bölgeler olduğunu ifade ederek, “Dünya ticareti farklı bir yöne gidince bu bölgelerin gelişimi zaman içinde geri kalmış. Göreve geldiğimizden bu yana bu tesisleri hareketlendirme noktasında çalışma yaptık. Gelinen noktada, Giyimkent ve Tekstilkent’i dünyanın en büyük outlet merkezi haline getirmek istiyoruz” şeklinde konuştu. Giyimkent ve Teksilkent’in yapılan ve yapılacak metro hatları, vergi dairesi, adliye sarayı, bölge parkı ve şehir parkıyla büyük insan sirkülasyonu ile istihdam sağladığını belirtti.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, “Daha çok üreten ve daha nitelikli bir üretim yapan, yüksek teknolojilerde var olan bir Türkiye için çalışıyoruz. Türkiye’nin her anlamda gelişmesi için uyguladığımız teşvikleri görüyorsunuz, bu teşvikleri uygulamaya devam edeceğiz ve Türkiye’nin üretim gücünü arttırmaya devam edeceğiz. Bir ülkede makro ekonomik dengelerin iyi olması önemli bir göstergedir ama bir ülkenin esas üretim gücü, kendi üretim kabiliyetiyle ilgilidir. Bir ülkenin ayakları üzerinde sağlam durabilmesi için sağlam bir üretim gücü olmalıdır. Onun için üretime, ihracata ve istihdama değer veren bir hükümet, bu çerçevede Türkiye’nin yüksek teknolojilerde yatırım yapmasının da önünü açıyor ve teşvik ediyor. Biliyoruz ki, Türkiye’nin konvansiyonel endüstrilerinin de Türkiye’nin ekonomik gelişmesinde çok büyük bir payı var. Bunlardan biri de tekstil sektörüdür. Tekstil sektörü Türkiye’nin motor gücüdür ve çok güçlü bir istihdam sağlamaktadır” şeklinde konuştu.

Giyimkent Haberlerleri için Kayıt Olabilirsiniz

Hata: İletişim formu bulunamadı.